You are here: Home

Osiguranje

El. pošta Štampa PDF

dunav

U nasim prostorijama mozete da zakljucite sledece vrste osiguranja,I to:

Osiguranje motornih vozila
  • osiguranje od autoodgovornosti
  • kasko osiguranje
Osiguranje od autoodgovornosti

S obzirom da je osiguranje od autoodgovornosti Zakonom propisano kao obavezno,prilikom registracije vozila jedan od neophodnih dokumenata jeste I polisa osiguranja od autoodgovornosti.

Polisa osiguranja od autoodgovornosti se zakljucuje na period od godinu dana.Ona osigurava vlasnika ili korisnika motornog vozila od odgovornosti ukoliko pricini stetu trecem licu u saobracaju (osim vozaca,suvlasnika,korisnika ili lica koje je ucestvovalo u kradji vozila kojim je steta pricinjena).

Polisom osiguranja od autoodgovornosti nije pokrivena steta na sopstvenom vozilu .Ovakve stete pokriva kasko osiguranje.

Zeleni karton

Zelena karta,kao potvrda osiguranja od auto-odgovornosti,obezbedjuje vam osiguravajucu zastitu za eventuelne materijalne i nematerijalne stete koje mozete priciniti prema trecim licima u saobracajnoj nezgodi.

Zelena karta ostaje obavezan dokument za vozila kojima se ulazi u neke od navedenih zemalja:  Rusija, Belorusija, Ukrajina, Moldavija, Turska, Izrael, Iran, Makedonija, Albanija, BiH, Tunis, Maroko.

Kasko osiguranje

Ukoliko zelite potpunu zastitu od svih steta koje su nastale u slucaju:
  • saobraćajne nezgode (nastale čak i Vašom krivicom),
  • pada ili udara nekog predmeta,
  • požara, eksplozije ili poplave,
  • obesti trecih lica
morate posedovati polisu kasko osiguranja.

Kod kasko osiguranja osiguranici imaju mogucnost izbora obima pokrica,tj. rizika koji su obuhvaceni osiguranjem,kao i razlicitih modaliteta ucesca u steti i nacina placanja osiguranja.
Osiguranje je moguce zakljuciti sa relativnim ucescem u steti(5%,10%,20%) ili bez ucesca u steti.

U zavisnosti od obima pokrica,kasko osiguranje moze biti:
  • potpuno kasko osiguranje
  • delimicno kasko osiguranje(lom stakla)
  • dopunsko kasko osiguranje(kradja vozila,kradja stakla na vozilima i utaja vozila)
Jedno od najčešćih oštećenja na vozilu je oštećenje stakala. Zaključivanjem delimičnog kasko osiguranja obezbeđena je osiguravajuća zaštita za sva stakla standardno ugrađena na vozilu izuzev stakala(plastike) na svetlima i ogledalima.
 
 
 
 

Tehnicki pregled T.I.M. Doo - Mladenovac